CHOCOLATE AND BANANA CAKE
 
 

 SUNDAY TREAT 

Bakade en så himla god kaka idag så jag tänkte att ni måste få ta del av receptet. Jag är ju en riktig sockerråtta som äääälskar godis och äter det gärna på fredag/lördag men försöker hålla mig borta från det resterande dagar, då är denna kaka perfekt! Både socker och glutenfri men supergod ändå, speciellt med en kopp kaffe. Mums!  

Banan och chokladkladdkaka

  • 2 ägg
  • 50 g kokosolja
  • 1 medelstor-stor helt mogen (helst övermogen) banan + några skivor till dekoration
  • 4-5 dadlar 
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt (kan uteslutas)
  • 1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en liten bakform (ca 20 cm) med kokosolja. "Mjöla" med antingen kakao, kokosflingor eller sesamfrön.
  2. Mixa banan, ägg, kokosolja och dadlar i matberedare eller med stavmixer till en jämn och slät smet.
  3. Tillsätt kakao, vaniljpulver och salt och mixa igen tills att allt kombinerats och smeten är klumpfri.
  4. Häll smeten i formen och dekorera med bananskivor.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, lite beroende på hur stor formen är, hur mogen och stor bananen var osv. Håll koll och ta ut kakan när den har “stannat” i kanterna och har börjat stanna i mitten men fortfarande är lite kladdig.
  6. Servera kakan ljummen eller kall. Med jordgubbar blev det supergott! 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress